"precieze oogmetingen preoperatief voor bepalen van lenssterkte"
  • IOLMASTER 500 : NIEUWSTE GENERATIE IOLMASTER OM NOG PRECIEZER DE NODIGE STERKTE VAN DE IMPLANTLENS TE BEPALEN

  • PATIENT ACHTER HET TOESTEL

  • EERSTE METING: KROMMING VAN DE CORNEA

  • TWEEDE METING: DIEPTE VAN DE VOORSTE OOGKAMER

  • DERDE METING: VOOR- ACHTERWAARTSE LENGTE VAN HET OOG

  • HET TOESTEL GEEFT HEEL PRECIES AAN WELKE STERKTE VAN LENS-IMPLANT NODIG IS OM NADIEN GEEN BRIL MEER VOOR VER NODIG TE HEBBEN

NIEUWIGHEDEN IN ONZE CATARACTCHIRURGIE


ZEISS IOL-MASTER 500

Dit toestel laat toe de lengte van het oog te meten met laserinterferometrie. Dit is veel preciezer dan de vroeger gebruikte a-scan echografie . Deze laatste maakte immers gebruik van een sonde, die rechtstreeks tegen het oog kwam ! Dit deukte het oog altijd wat in, met een meetfout als gevolg. Bij laser interferometrie hoeft geen sonde meer gebruikt te worden, wat de accuraatheid verbetert ! 
De lengte van het oog is een zeer belangrijke factor om de sterkte van het lensimplant te berekenen. Als de accuraatheid in het meten van de lengte verbeterd, zal ook de berekening van het lensimplant beter zijn. 

Met dit toestel is ook nieuwe software mee geleverd, die op zich ook nog een betere berekening van het lensimplant toelaat. Er wordt nu immers met meer variabelen rekening gehouden, zoals voorkamerdiepte en breedte van het lenszakje. Bovendien laat het toestel ook toe correcties aan te brengen op basis van de lichte dioptrie-afwijkingen, die in het verleden vastgesteld werden bij patiënten, zodat de berekening kan geoptimaliseerd worden.
 
U zult begrijpen uit het bovenstaande, dat we, met de aankoop van het nieuwe toestel, er naar streven de brilcorrectie, na de operatie, zo klein mogelijk te houden. Zo kunnen de meeste patiënten behoorlijk zien zonder bril in de verte en op tussenafstand. Alleen voor visueel veeleisende taken (tv - auto rijden - vooral 's nachts) moet soms een bril gedragen worden in de verte. Voor te lezen is er bijna echter steeds een bril nodig.