laser voor diabetes en trombose
LASER 

HOE  GEBEURT DE LASER

Een uur voor u komt, dient u de VERWIJDENDE OOGDRUPPELS aan te brengen, die uw oogarts u heeft voorgeschreven of meegegeven (om het kwartier een druppel in het te behandelen oog). Aldus zult u vermijden nodeloos te moeten wachten totdat de oogdruppels ingewerkt hebben.

U krijgt nog extra verwijdende druppels in het te behandelen oog, als u bij de dokter komt.

U zult terug aan een analoog toestel moeten zitten, waarmee de "FLUOGRAFIE" gebeurde.

Er zal een CONTACTLENSJE OP HET OOG gezet worden om het beeld van het netvlies te vergroten. Dit voelt u niet, omdat uw oog met een druppel verdoofd wordt !

Met fel licht worden KLEINE BRANDPUNTJES geplaatst in het netvlies om de zieke zones uit te schakelen. Dit is eigenaardig genoeg vrijwel pijnloos. Per sessie worden tussen de 100 a 700 laserpuntjes geplaatst.
 
 
NADIEN

U kunt soms pijn voelen. U mag gerust een PIJNSTILLER nemen (liefst zonder aspirine omdat dit bloedingen in uw oog zou kunnen uitlokken) . Dit kunt u, mits voorschrift bij de apotheek krijgen. Indien u veel pijn ervaarde tijdens de laser-behandeling kunt u soms een 1/2 H voor de volgende laserbehandeling een pijnstiller nemen. Het kan zijn dat u in de weken na de laser behandelingen, wat lichtpuntjes ziet en wat wemeling (“beekjes van lopend water”) . Dit is een normale prikkelingstoestand na laser  en gaat spontaan over in enkele weken a enkele maanden.
 
  DOEL VAN DE LASER

De laserbehandeling dient om het  ZICHT STABIEL TE HOUDEN, zodat er geen verdere verslechtering gebeurt door diabetes. In sommige gevallen kan het zicht wat verbeteren, maar dat is niet de regel !!  Soms kan de eerste weken na laser het zicht zelfs nog iets verminderen voor de stabilisatie optreedt !